Internet & it

3G i Chiang Mai

3G kommer till Chiang Mai och Thailand.
Skrivet av Norrbaggen

Nu har jag äntligen lyckats byta mobiloperatör från AIS, som jag haft i över 12 år, till True. Anledningen till bytet beror i första hand på att jag har en iPhone 3GS och den 3G-frekvens AIS kör på (900 Mhz) stöds endast av iPhone 4. Dessutom har True ett ruggigt bra erbjudande för iPhonekunder som erbjuder 300 sms, 300 mms, 300 minuter gratis och obegränsat 3G för 599 baht i månaden.

Sedan den 15 december har det blivit lag i Thailand med flyttbara nummer. Det betyder att innan dess gick det inte att byta operatör utan att även byta mobilnummer. Eftersom jag har haft samma nummer i 12 år har jag inte haft någon lust att byta nummer, med allt krångel det innebär.

Enligt True skulle det ta mellan 3-7 dagar att byta, men det gick sedvanlig ordning på över två veckor. Nåja, jag är mycket nöjd och i dag testade jag hastigheten på 3G-nätet i Chiang Mai. Det var förvånande bra, som bäst fick jag nedladdningshastigheter på över 4 Mbps. Helt klart godkänt med tanke på var vi är.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

Skriv en kommentar.