Phuket för kvinnor

Phuket erbjuder massor för kvinnor.

Phuket erbjuder massor för kvinnor.

Thailands ökända rykte om att vara männens paradis ska absolut inte hindra kvinnor från att resa hit. Det är fullt möjligt att spendera månader i kungariket utan att stöta på Thailands baksida. Bordeller och go-go-barer finns för de som söker det, men kan lika lätt undvikas eftersom dessa ställen oftast är begränsade inom ett visst område.

Ensamma kvinnoresenärer och familjer besöker Phuket i allt större utsträckning. Många kommer för att avnjuta Phukets stränder, shopping, restauranger, spa, segling, natur och mycket mer. Även Patong Beach som är känt för sitt vilda nattliv har under de senaste åren förändrats till ett mer attraktivt ställer för både kvinnor och barnfamiljer.

Det finns en mängd olika valmöjligheter i Phuket för ensamma kvinnoresenärer. Thailand är en perfekt destination som erbjuder dig frihet, mötesplatser och aktiviteter för att du ska ha det kul. Den fasta befolkningen är mycket trevlig och det är mycket vanligt att utländska kvinnor skapar en nära vänskap med thailändska kvinnor.

Säkerheten för kvinnor i Phuket

Befolkningens vänlighet bidrar till att kvinnor kan resa till Thailand utan att känna sig osäkra. Respekten för kvinnor är allmänt stor och det är sällsynt med offentliga sexuella trakasserier. Du kommer nog att få en massa lömska blickar eller bli charmad av thailändska män, speciellt om de har druckit whisky med soda eller om du är opassande klädd. Men annars så finns det inte mycket att oroa sig för, generellt är det säkert för kvinnor i Phuket. Som alla andra platser är det sunt förnuft som råder.

Kriminalitet är mycket ovanligt mot utländska besökare men du bör ändå ta de vanliga försiktighetsåtgärderna, håll koll på sin väska, undvika att gå själv på tomma gator mitt i natten och att var försiktig med spriten. Likaså ska man hålla sig borta från stränderna mitt i natten och undvika att åka långa sträckor med tuk tuks (taxi) mitt i natten.

Nattlivet för kvinnor i Phuket

Phuket erbjuder mängder med traditionella pubar.

Phuket erbjuder mängder med traditionella pubar.

Phuket har ett väldigt livfullt nattliv med något för alla. Det är visserligen de så kallade glädjebarerna som syns mest, men det finns också många vanliga pubar och diskotek som kvinnor kan ha roligt på. När du är ute i exempelvis Patong och dansar så lägger du säkert snabbt märke till glädjedamerna tillsammans med deras ”klienter”. Finner du detta obekvämt så är det bra att höra efter med lokalbefolkningen vilka andra ställen som finns. Ett tips är att på de lite ”finare” diskoteken, lounger och pubar så är det sällsynt med så kallade ”working girls”.

Många kvinnor tycker om Soi Paradise (hjärtat för homosexuella i Patong). Där är det öppet för alla människor att ta en drink, dansa eller titta på en cabaretshow. Även här finns det go-go-barer för homosexuella, men alla män som jobbar här är inte homosexuella. De försöker bara få ihop sitt levebröd precis som glädjedamerna. De är vänliga, lätta att bli vän med och sitter gärna ned för en pratstund, men det är oftast du som får stå för drinknotan.

I Phuket City där den största delen av lokalbefolkningen bor finns det populära stället Timber Hut som spelar livemusik varje kväll. I denna stad finns det visserligen några bartjejer men de är väldigt få då det här är den lite mer ”civiliserade” delen av ön. Vill du sedan gå till ett lite mer elegant ställe med en finare ”dresscode” kan du bege dig till de lite finare restaurangerna med lounger vid Surin Beach eller Bangtao (nära Laguna ingången). Där kan du njuta av den lugna atmosfären och ibland få en glimt av någon internationell kändis.

Shopping i Phuket

Shopping i phuket.

Shopping i phuket.

Över hela Thailand och även i Phuket finns det många thailändska kvinnor som spenderar en förmögenhet på sitt yttre. Det finns massvis med kläder, accesoarer och skönhetsprodukter som säljs på marknader och olika shoppingcentrum i Phuket.

Kvaliteten och variationen på kläderna är många beroende på vad du söker. Att sy upp kläder hos en skräddare är ett annat alternativ om du vill vara lite mer bekväm av sig. Skor finns det i mängder av, allt från stövlar till sandaler.

Märkeskläder är dessutom ofta rejält mycket billigare än hemma i Sverige.

Skäm bort dig själv

Varför inte prova på lite yoga?

Varför inte prova på lite yoga?

Alla behöver vi någon gång skämma bort oss själva. Att komma bort från stressen genom att till exempel njuta av en skön thaimassagestranden. Eller varför inte ta en heldag på ett spa för en rejäl avkoppling. Du kan välja mellan olika paket i olika prisklasser, från cirka 250 baht till 10 000 baht. De stora spa-paketen inkluderar bland annat jacuzzi, bastu, helkroppsskrubb, hudbehandlingar och massage. Vissa spa erbjuder också ”må bra” program där de kombinerar spa sessioner med viktminskning genom diet, fitness, meditation och även medicinska procedurer.

Metafysiksk strävan

Det har poppat upp flera olika new age aktiviteter i Phuket på senare år. Några av dem är meditation, yoga, tai chi, reiki, nia dans och shiatsu. Man utövar dessa aktiviteter i grupper och på vissa ställen kan du begära om att få utöva det med bara kvinnor. De lokala tidningarna såsom Phuket Gazette brukar annonsera om dessa aktiviteter.

Gruppturer

Bara för att du har reser ensam till Phuket så behöver det inte betyda att du ska göra din sightseeing själv. De flesta företag kan boka in dig i stora eller små aktivitetsgrupper för att dyka, åka mountainbike, paddla kanot eller båtturer runt de kringliggande öarna.