Utflykter i Phuket

Elefanttrekking

På elefantrygg genom Chalong

På elefantrygg genom Chalong

Det finns många olika elefantturer att välja mellan på Phuket. På samtliga turer innebär det att du får sitta på en elefantrygg samtidigt som du rider genom en vacker miljö. Du kan välja om du vill ta en 45-minuterstur, dagstur eller en 2-3 dagarsutflykt. Programmen är olika och kombineras oftast med vandring och kanot. En populär plats att rida på elefant är i nationalparken Khao Sok som ligger i Surat Thani-provinsen ett par timmars bilfärd norr om Phuket. Här finns otroligt stora och vackra tropiska växter som till exempel världens största blomma, rafflesia. Det finns totalt 48 stycken däggdjur i nationalparken, bland annat tiger, elefant, leopard, solbjörn och gibbon. Vilddjuren är dock inhägnade i nationalparken och finns inte längre ute i det vilda.

Det erbjuds endagsturer som heter 4 in 1 tour där du får lära dig lite om thailändsk kultur och vardagsliv. Du får tillfälle att möta elefanter på nära håll och se hur unga elefanter tränas. Du som alltid har velat testa att sitta på en vattenbuffel precis som thailändarna gör får också den chansen. Dessutom kan du se hur de söta aporna tränas för att plocka ner kokosnötter.

På en tvådagars elefanttur i djungeln är fördelen att du får fler och starkare upplevelser. Innan färden börjar får du tid att bekanta dig med den elefant som ska ta dig igenom djungeln. Här gungar du fram och tillbaks medan du samtidigt njuter av den vackra utsikten. Efter cirka en till två timmars ridtur så är det paus för en bensträckare och hos vissa arrangörer får du även ta ett svalkande dopp inne i någon av djungelns vattenfall.

Efter elefantturen bjuds det på dricka och mat mitt djungeln. Efter det väntar en lång färd med kanot genom floden. Natten tillbringas i en bungalow med en massa exostiska läten från djur som du annars inte får uppleva under dagtid. På morgonen väntar en vandring till fots i djungeln och sedan är det en färd tillbaka till Phuket.

Här är det bra att ta med sig oömma kläder och skor, ombyte, badkläder, solkydd, myggsprej och självklart en kamera för att föreviga stunderna.

Sportbåtstur bland Phukets övärld.

Sportbåtstur bland Phukets övärld.

Virgin Island

Med sportbåt kan du åka ut till den fantastiskt vackra ön Virgin Island, eller som den heter på thailändska, Kho Kai Nai. Ön ligger cirka 30 minuter öster om Phuket.

När du stiger av speedbåten så lägger man snabbt märke till den vita sammetslena sanden och det turkosa kristallklara vattnet.

Här kan du även mata fiskarna med handen när de simmar kring dina ben. En otrolig upplevelse.

James Bond Island

James Bond Island.

James Bond Island.

Denna ön blev känd efter James Bond-filmen ”Mannen med den gyllene pistolen” spelades in. Utflykter till James Bond Island arrangeras dagligen eftersom alla vill se denna vackra ö. Det är en underbar upplevelse att ta ett dopp i det turkost kristallklara vattnet och uppleva atmosfären. Kustlandskapet består utav häpnadsväckande klippformationer som gör att du får förhistoriska känslor av ön.

Koh Pannyi (Sea Gypsy Island)

Det här är en mycket sevärd ö med en by byggd på pålar över vattnet och med en stor monolit som vaktar dess baksida. Vid lunchtid kand du åka med båten från James Bond Island för att äta och köpa olika hantverk. Så fort turisterna har lämnat ön så stänger befolkningen ner restaurangerna och affärerna för att senare återgå till att bli ett tyst muslimskt fiskesamhälle.

Longtail-båt i Phuket.

Longtail-båt i Phuket.

Tour to pradise

Minirundresa på två dagar med båt genom den sydthailändska ”skärgården”. Det sker flera stopp på vägen för att sola, bada och snorkla. Övernattningen sker i enkla bungalows vid någon av de långa vacka stränderna.

Sportbåtstripp

Det finns sportbåtar som kan ta dig till de flesta öarna runt omkring Phuket. Då ingår det oftast i paketpriset upphämtning och avlämning vid hotellet, lunch, sightseeing, bad, snorkling och ledig tid för att på egen hand utforska ön eller bara slappa. Det går även att hyra så kallade longtailbåtar vid Chalong och Rawai som tar dig till kringliggande öar.