Internet & it

Äntligen – Nu fungerar Netflix och iFlix i Thailand

Netflix har nu lanserats i Thailand.
Skrivet av Norrbaggen

Trots att vi lever i piratkopieringens Mecka har varken musik- eller filmindustrin varit speciellt intresserade av att lansera sina nättjänster i Asien lika snabbt som i USA och Europa. Något jag aldrig riktigt förstått logiken bakom.

Nu börjar saker och ting emellertid röra på sig och i går meddelade Netflix att filmtjänsten nu finns tillgänglig i ytterligare 130 länder, däribland Thailand. Inledningsvis kommer det dock inte att erbjudas något lokalt innehåller eller undertexter på thailändska.

Jag har själv prenumererat på Netflix i över två år och det är en grym tjänst som uppskattas av framförallt barnen i familjen. Fram till nu var vi dock tvungna att trixa med vpn-tjänster och dns-servrar för att få det att fungera, så det är en befrielse att vi slipper det framöver. Dessutom laddas Netflix rejält mycket snabbare jämfört med tidigare då tjänsten antagligen använder lokala servrar för att leverera innehållet.

Bor du i Thailand kan du testa tjänsten gratis i en månad. Efter det kostar det mellan 280 och 420 baht per månad. Det billigaste alternativet erbjuder endast standardupplösning och endast en person kan titta per gång.

Priser för Netflix i Thailand.

Mellanalternativet erbjuder hd-upplösning och två samtidigare tittare medan det dyraste alternativet erbjuder Ultra hd-upplösning och fyra samtidiga tittare. Helt ok med tanke på att ett kabel-tv-abonnemang kostar minst tusen baht i månaden (nästan 3,000 om du vill ha fullt utbud och två enheter i huset).

Alternativ till Netflix i Thailand

Netflix är dock inte det enda alternativet. I mitten av förra året lanserades iFlix i Thailand. iFlix är en asiatisk utmanare till Netflix som faktiskt är riktigt bra och kostar endast 100 baht i månaden. För det kan du dessutom ansluta fem enheter i hushållet (webbläsare, mobiler och surfplattor).

Jag har inte jämfört utbudet mellan de båda, men iFlix har en hel del färska tv-serier och en massa lokala asiatiska filmer i sitt utbud. Jag prenumererar på båda tills vidare då det fortfarande kostar en bråkdel av vad ett kabel-tv-abonnemang kostar.

Även iFlix låter dig testa gratis i en månad så du kan prova båda tjänsterna för att se vilken som passar dig.

Allt vi väntar på nu är att Spotify ska lanseras i Thailand, något som med största sannolikhet kommer att ske i år.

Facebook Kommentarer
Source :

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

1 Kommentar

  • Kanon att Netflix fungerar i Thailand. Underlättar om man vill se på sina serier när man är hemma i huset.

Skriv en kommentar.