Internet & it

Bästa apparna om Thailand för turister

IOS och Android appar för Thailand.
Skrivet av Norrbaggen

I dag finns det knappt någon som inte reser till Thailand utan en smart telefon eller en surfplatta, eller både och. Här är de bästa apparna för att hitta rätt under semestern.

I dag finns det knappt någon som inte reser till Thailand utan en smart telefon eller en surfplatta, eller både och. Oavsett om du har en iPhone, iPad eller Androidbaserad pryl så finns det en hel del appar med information om Thailand. Vissa gratis medan andra kostar en slant.

Här är några av de bästa apparna jag testat som innehåller bra information blandat med nyttiga vägbeskrivningar och andra tips som kan vara värdefulla för en besökare till Thailand.

Det finns hundratals appar för Thailand, men här har jag samlat in några av de bästa för dig som kommer som turist och vill veta vilka aktiviteter, pubar och restauranger som finns i din närhet. Har du tips på fler appar så tveka inte att lämna en kommentar nedan.

1. Gullivers reseguider

Gullivers Guide för iPhone

Gullivers reseguider ges ut av Virtualtravelguides.com och hör helt klart till en av de bättre apparna. Företaget erbjuder appar för de tre största turistorterna i Thailand, Bangkok, Phuket och Chiang Mai. Tyvärr är appen för Bangkok den enda som är gratis medan appen för Phuket kostar 22 kronor och appen för Chiang Mai kostar 15 kronor.

Det enda jag inte gillar med Gullivers appar är gränssnittet som är lite klumpigt och kunde ha gjorts bättre, inte minst med tanke på att apparna kostar en slant. Gulliver-serien finns heller inte för Android.

2. iThai

iThai för iPhone

iThai är den officiella appen från Thailands turistbyrå, TAT (Tourism Authority of Thailand). Appen är gratis och snyggt utformad, men jag hade väntat mig lite mer matnyttig information med tanke på de resurser TAT har till sitt förfogande. Gratis är aldrig fel och för den som aldrig tidigare rest speciellt mycket i Thailand så finns det en hel del godbitar att lära sig.

Även iThai finns endast för iPhone på App Store.

3. Farang

Farang för iPhone

Appen Farang från webbsajten Farang Friendly är en ambitiös lista över företag från hela Thailand som är speciellt vänliga mot ”faranger”, det thailändska uttrycket för västerlänningar. Appen innehåller ingen information specifikt för turister, men är lite av en telefonbok där du kan leta upp olika typer av verksamheter där de förhoppningsvis talar engelska.

Via gps kan du även hitta vissa typer av företag eller restauranger i närheten dör du befinner dig. Fungerar lika bra för turister som långliggare. Appen är dessutom gratis, men finns endast för iPhone.

4. Thailand Travel Guide (Mobile Live Asia)

Thailand Travel Guide Android

Är du en Androidanvändare kan du tyvärr inte välja mellan lika många appar jämfört med iPhoneanvändare, men du kan istället glädja sig åt en av de bästa appar jag sett för Thailand, dessutom är den gratis.

Thailand Travel Guide från Mobile Live Asia är snyggt utformad och innehåller massor av information om Thailand, språket, viktiga fraser och du kan även spela upp olika thailändska ord om du har text-till-röst-funktionen installerad på din telefon.

Vill du inte leta runt efter en massa appar så är det här den enda du behöver som täcker i stort sett alla dina behov.

5. Thailand Travel Guide (Triposo)

Triposo Thailand Travel Guide Android

Thailand Travel Guide från Triposo har förvirrande nog samma namn som appen från Mobile Live Asia ovan. Även det här är en mycket bra app med detaljerad information om alla de större turistorterna i Thailand, och är även den gratis.

Triposo har även app för enbart Bangkok som är ännu mer detaljerad, men tyvärr finns inga detaljerade appar för de andra turistorterna i Thailand.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

3 Kommentarer

  • Hej, tack för bra info. Jag har varit i Thailand varje år i antal år men inte längre än en månad. Jag hade planerat att köpa enkel flygbiljett och försöka att stanna par månader genom åker in o ut. Ville gärna veta experten åsikt. För det första är det dumt o köpa enkel biljett? För det andra enlig svårigheter som du har tydlig förklarat, kan jag stanna längre på det viset? Tack på förhand

    • Normalt sett måste du ha en returbiljett för ”visa on arrival”. Ansöker du om ett förlängt visum på den thailändska ambassaden kan du få tillträde med en enkelbiljett. Men eftersom dessa regler ständigt ändras kan det vara en bra idé att kolla upp det med den thailändska ambassaden först. Du kan även läsa mer om visum här. Glöm heller inte att kontrollera att du har en reseförsäkring som täcker perioden du är borta. Den som normalt ingår i hemförsäkringen brukar endast gälla i en månad.

Skriv en kommentar.