Blogg

Bollar av fisk

Skrivet av Norrbaggen

Satt och tittade på Kanal 5:s ”Ballar av stål” på deras hemsida igår kväll. Kanal 5 är en av de få kanaler som har en ganska bra tjänst för oss utlandssvenskar där vi kan frossa oss i äkta svensk skräp-tv med jämna mellanrum. Tro mig, när du bott utomlands tillräckligt länge så kan du till och med uppskatta program som ”Den rätte för Rosing”.

Av någon freudiansk anledning så kom jag att tänka på en nudelrestaurang vi var på för några veckor sedan. Restaurangen är en av många som ligger längs med gatan som sträcker sig till templet vid Doi Saket, cirka 15 minuter från Chiang Mai City.

Thailändare är mycket för att skapa unika koncept i olika områden, och den här gatan är inget undantag. Vad som kännetecknar alla restauranger på den här gatan är att maten serveras i enorma tallrikar eller skålar. Även ingredienserna är så stora som möjligt.

Vi valde en liten nudelrestaurang som serverade nudlar i en skål som skulle kunna rymma en hel tomtesoppa och lite till. Det bästa var dock de tillhörande fiskbollarna som var stora som biljardklot. Jag och min dotter Aline bestämde oss för att testa våra kulinariska gränser.

Jag körde på nudlar med standardbollar.

Jag körde på nudlar med standardbollar.

Aline valde förstås en variant med en gigantisk fiskbulle.

Aline valde förstås en variant med en gigantisk fiskbulle.

The attack of the giant fishballs.

The attack of the giant fishballs.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

8 Kommentarer

Skriv en kommentar.