Blogg

Chai Blues House

Chai Blues House Chiang Mai
Skrivet av Norrbaggen

Eftersom det var valborgsmässoafton i torsdags tog jag chansen att dra med Bobby på Chai Blues House i Chiang Mai city. Vi hade planerat att gå dit länge men det har aldrig blivit av.

Chai är något av en legend i Thailand och han ligger bakom framgångar som Saxophone Pub och Brown Sugar i Bangkok. Han startade dem inte själv, men han var bland de första som spelade där.

Nu har han tröttnat på stressen i Bangkok och flyttat upp till Chiang Mai. Något i alla fall jag är mycket glad för. Det ska till mycket för att imponera på mig när det gäller blues, och framförallt thailändska band som spelar blues. Chai fick mig att tappa hakan, vilket sound, vilken röst. Det lät som om Joe Cocker satt och sjöng i Jimi Hendrix kropp. Oslagbart.

Chai Blues House är dessutom ett otroligt trevligt ställe i sig självt. Chai har byggt om ett gammalt hus med en stor trädgård på ett riktigt häftigt och annorlunda sätt. Jag har nu lagt till Chai Blues House bland saker du måste göra om du besöker Chiang Mai. Jag kommer dessutom att rekommendera honom för Phuket Blues Festival nästa år. Han skulle bli en given hit.

Jag hittade bara en video från Chai Blues House på Youtube, men om du har Facebook kan du gå till hans sida och se fler videos. I videon nedan sitter Chai till vänster och jammar med någon kille från Italien. I den här videon sjunger inte Chai, så den ger honom inte rättvisa för hur bra det verkligen är på hans ställe.

Maleé och Ging, nästa gång ni kommer till Chiang Mai drar jag med er dit. Ni kommer definitivt att gilla det.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

8 Kommentarer

 • Det hoppas jag! Jag ska kolla om Ging känner mannen i fråga, det gör han säkert. Passa på och gå och lyssna på Tuk på The Brasserie nån kväll också. Hej från oss i söder!

 • Nu har jag kollat på Facebook… honom har jag sett live för rätt länge sen. Tror det var på Saxophone men kan inte säga säkert. Hur som helst är han JÄTTEBRA!

 • Gå dit sent. Tuk går aldig upp på scen förrän runt midnatt. Rapportera gärna!

 • Musicera kan han allt – en riktig fena på blues!
  Ska nog besöka stället om jag har vägarna förbi Norra Thailand.

  http://chaiblueshouse.com/

 • Oslagbart! Bor 1 minuts gångavstånd från Chai Blues House. Kan också rekommendera North Gate på tisdagar(självklart vid norra gaten till moten), men är du Blueskännare har du säkert redan fått nys om det ;-) . Vi är några lärare, mest amerikaner, men också 2 svenskar som bor här uppe vid Wat Umong. Försöker få nys om fler svenskar som bosatt sig här uppe i Chiang Mai med ett ”normalt liv”. Vet du fler? Hör av dig så tar vi en öl på Chais nån kväll.

  • Jag var på väg till North Gate häromdagen, men det var strömavbrott i hela området så det sket sig. The Brasserie står också på tur, ska vara riktigt bra. Visst, låt oss slå oss ihop någon kväll för en kall.

Skriv en kommentar.