Blogg

Det här med att äta insekter i Thailand

Jag tog ut familjen på middag igår. Vi hittade en trevlig liten thairestaurang som serverar traditionell Lanna-mat (Chiang Mai-mat). Till frugans och ungarnas stora glädje hade de dessutom någon ovanlig typ av skalbaggar som ska vara mycket goda och exklusiva.

Jag är inte rädd att prova nya saker. Jag har ätit allt från orm till känguru och krokodil. Men är det något jag konsekvent vägrar att äta så är det insekter. Det är något inom mig som slår på alla varningslampor varje gång någon, med ett dumt leende på läpparna, håller fram en välstekt skalbagge eller larv och frågar om jag vill smaka.

Min dotter frågade mig vad jag skulle göra om det inte fanns någon mat i hela världen utom just insekter. Jag sa att jag hellre skulle tugga bark än att äta skalbaggar och maskar, sådant hör hemma i någon Indiana Jones-film.

Barnen äter insekter i Thailand.

Mums

 

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

1 Kommentar

  • Hej på dej Thaininjan!
    Jag tycker grillade silkesmaskar är mums tillsammans med en kall Singha! När jag läste inlägget blev jag sugen så in i hellskotta…
    Vill oxå tillägga att bloggen är helt suverän! Mycket intressant läsning. Har bloggat lite om Thailand själv fast då i kategorin TIT grejjer…Har även ”lånat” vissa bilder från dej för jag hade inte egna (hoppas det gick bra?). Fortsätter att återkomma hit när jag längtar efter Thailand. Kityng prateethai…Shock dee…

Skriv en kommentar.