Internet & it

Fynda Mac-prylar i Thailand

Gör fynd på Mac-prylar i Thailand.
Skrivet av Norrbaggen

Är du en Mac-junkie likt mig så går det att göra en hel del klipp i Thailand. Apples prylar är överlag mycket billigare här jämfört med Sverige. Den mest intressanta dealen just nu är kanske iPhone 3GS (8 GB) som säljs för 24 500 baht, motsvarande drygt 5 000 riksdaler. Då är den dessutom olåst så du kan använda den med vilken operatör du vill.

Funderar du på en Macbook går det att spara ordentligt, upp till 5 000 kronor beroende på modell. Enda problemet är att tangentbordet är thai/engelskt. Att byta ut det mot svenskt är möjligt, men det kan kosta en del beroende på vem som gör det. Jag tror Apple själva tar runt 2 000 kronor, men det går att hitta tangentsatser på internet så du kan göra det själv.

I stort sett alla produkter utom iPod är tullfria i Sverige. Du får föra in varor tull- och skattefritt så länge de understiger 4 300 kronor i inköpsvärde. Kostar de mer och du väljer att deklarera varorna så måste du betala 25 procents moms. Huruvida du väljer att deklarera varorna i den svenska tullen, up to you.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

13 Kommentarer

 • Fick ett riktigt vidrigt preblem på halsen när jag köpte den senaste 3Gs 32gb eftersom jag ville byta ut min 3G 16gb, galen som jag är……

  Det är en Amerikansk kopia och något billigare än HK iphone som jag hade innan. När jag gick in på iTunes så frågade den om jag ville uppdatera – klickade ”ja” varpå telefonen låste sig….
  Den kan nu ingen som jag känner öppna fastän alla har försökt!!

  Min nyinköpta juvel har jag ALDRIG kunnat använda – tur att jag inte hann sälja min gamla morrrrrr, aldrig mer Amerikanskt!! mvh S

  • Aj då, uppdatera aldrig en ”låst” 3GS utan att kolla status här:
   http://blog.iphone-dev.org/

   Det kan fortfarande gå att låsa upp den beroende på vilken version av basbandet du har.

   Mejla mig på info (snabelkrok) så kan jag kanske hjälpa till.

   • Tack!!
    Ja. det är irriterande du kan inte ana….jag återkommer om detta på, snabelkrok, historien är nämligen inte slut ännu, suck!
    Tror att han som skulle hjälpa mig konsulterade ”Devteam” oxo men att de i Maj ännu inte kommit fram till någon lösning…..

    Är mest arg på mig själv förstås!! S

    • Har du inte uppdaterat nallen sedan i maj så finns det goda chanser att lösa det. Devteam släppte en uppdatering ganska nyligen som ska fungera på den äldre versionen av basbandet.

     Var dock försiktig så att det görs rätt, ett felsteg och den kommer att bli låst för alltid. 😛

 • Hejsan! hur säker är det att köpa en Iphone 5 i t.ex mbk center lr pantip plaza? jag är rädd att dom lurar mig på en bra kopia. Tänkte man skulle kunna spara 2500 bath än att gå till en så att säga en riktit butik här i Bangkok.

  • Hej,

   För att vara säker bör du endast köpa iPhones i Apples egna butiker eller mobiloperatörernas (AIS, True eller Dtac). Priserna är oftast identiska med Apples hemsida: http://store.apple.com/th/browse/home/shop_iphone
   Skulle någon erbjuda en ny iPhone 5 lägre än 22 900 baht bör du vara försiktig. Gråimporterade iPhones brukar inte bli billigare än de officiella priserna.

   • Okey, tack för infon, antar det skulle vara ganska dumt att köpa en second hand iphone 5 från mbk för 19,000 och hoppas på att den är olåst och alla pappren och garanti är i skick.

    • Jag skulle inte ta risken med tanke på att skillnanden inte är så jättestor. Jag vet många som köpt en hackad operatörslåst iPhone, det blir bara problem senare. Vad jag vet har ingen lyckats hacka iPhone 5 och iOS 6 än, men onödigt att ta risken, tycker jag i alla fall. 🙂

     • Så är det, och handlar du en ny från apple store för 22,900 så kan man ju garantera att garantin och allt är i skick, vet ju inte heller vad en second hand har varit med om tidigare och anledningen varför föregående ägare har lämnat in den där.

 • Hej köpte en iPhone 6s igår i Hua Hin sa att jag ville att den skulle vara olåst operatörslös, men när jag tittar i inställningarna på operatör står det True. Så nu kan jag förmodligen inte ha Telia som operatör eller…?

Skriv en kommentar.