Hyra hus i Phuket och Thailand

Hyra hus på Phuket och i Thailand. Att hyra hus i Phuket är ganska enkelt då det finns en mängd urval att välja mellan. Det finns allt från omöblerade hus med 2-3 sovrum för 5 000-6 000 baht per månad till fullt möblerade tvåvånings eller trevåningshus med swimmingpool och städtant för hundratusentals baht i månaden.

Det går att hyra hus månadsvis, men hyr du under en längre tid är fördelen att du kan förhandla till dig en lägre månadshyra. Det kan vara rätt skönt med ett eget hus eller lägenhet om du planerar att stanna i Phuket en längre tid. Letar du däremot efter ett vanligt hotell finns det en uppsjö billiga alternativ som även erbjuder rabatter vid längre perioder.

Söker du efter ett billigt hus att hyra så bör du leta i områdena Phuket City, Rawai, Nai Harn, Kathu och Chalong. Från Kata Beach upp till Surin Beach, som är de lite populärare områdena så kostar det mer. Längre ned på sidan listar vi några företag som specialiserar sig på husuthyrning. Du kan dock med fördel själv köra omkring i det område du är intresserad av och leta efter skyltar där folk erbjuder hus till uthyrning. Det senare alternativet brukar även bli det billigaste.

Tänk på detta

  • Innan du skriver under uthyrningskontraktet bör du läsa igenom det noggrant. Ta gärna hjälp av en advokat om du är osäker på några av punkterna i kontraktet. Erbjuds du ett kontrakt på thailändska bör du även få det översatt på någon översättningsbyrå eller advokatbyrå för att försäkra dig om att allt är korrekt så att du inte får några obehagliga överaskningar efter hyrestidens slut.
  • Ta reda på vad som ingår i priset, el, vatten, internet sattelit tv, eventuella skatter med mera. Fråga gärna hyresvärden om de kan hjälpa till med att skaffa till exempel internet om detta inte redan finns i huset Det kan ibland vara ganska komplicerat att fixa det själv. Kontrollera även att internet är tillgängligt i det aktuella området du planerar att hyra i. Det är ingen självklarhet i Phuket. Vissa områden har ibland slut på telefonnummer och det kan ta upp till ett år att få en telefonlina och/eller internetanslutning.
  • Förvänta dig att hyresvärden vill ha mellan 1-3 månaders hyra i förskott som deposition. Det är tyvärr ganska vanligt att hyresvärden behåller depositionen efter hyrestidens slut och skyller på att det täcker slitaget på huset. Läs därför noga vad som står i kontraktet. Se även till att det i kontraktet står att hyresvärden ska stå för löpande underhåll och försäkring av huset.

Tips på företag som förmedlar bostäder i Phuket

Det finns tre företag i Phuket som vi rekommenderar och som är väldigt pålitliga. Den som har störst utbud inom all områden i Phuket är utan tvekan Wellta och hennes House in Phuket. Här hittar du alla typer av hus för uthyrning.

Ett annat alternativ är Hus i Phuket som drivs av ett svenskt företag. Hus i Phuket specialiserar sig på uthyrning till svenskar i framförallt området kring Kamala.

Har du varit i Phuket tidigare och vet vad du vill ha så kan du även prova Phuket Rent House.