Blogg

Phuket får en vattenpark – äntligen

Jungle Splash vattenpark i Phuket.
Skrivet av Norrbaggen
Superbowl kommer att bli en av attraktionerna på den nya vattenparken.

Superbowl kommer att bli en av attraktionerna på den nya vattenparken.

Nu står det klart att Phuket kommer att få sin egen vattenpark. Den här gången är det lyxhotellet West Sands som ligger bakom projektet. Splash Jungle Water Park är för närvarande under konstruktion och kommer att stå klart i december, uppger West Sands till Phuket Gazette.

Under mina 14 år i Phuket har jag hört talas om minst fem liknande projekt som påbörjats men aldrig avslutats. Det är lite konstigt med tanke på att en vattenpark kan bli otroligt lönsamt om det görs rätt.

West Sands Water World kommer att kosta 500 miljoner baht att bygga och utnyttjar en yta på 22 400 kvadratmeter. Totalt ska parken kunna ta emot 2 500 personer om dagen.

Vattenparken kommer att byggas bredvid West Sands Resort uppe i Mai Khao på den nordöstra delen av Phuket. Ett lite dumt läge då det är nästan en timmes resfärd från Patong, Kata och Karon om det är mycket trafik. Jag betvivlar dock inte att det kommer att bli en populär attraktion och ett välbehövligt tillskott för barnfamiljer som besöker Phuket.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

Skriv en kommentar.