Blogg

Phuket leder svininfluensan

Skrivet av Norrbaggen

Enligt en rapport utgiven av thailändska myndigheter leder Phuket antalet fall av svininfluensan i södra Thailand. De har dock inte avslöjat några siffror för Phuket, men jag misstänker att siffrorna inte är speciellt alarmerande eller…

Enligt en rapport utgiven av thailändska myndigheter leder Phuket antalet fall av svininfluensan i södra Thailand. De har dock inte avslöjat några siffror för Phuket, men jag misstänker att siffrorna inte är speciellt alarmerande eller anledning till oro.

Totalt ska 176 personer ha dött av svininfluensan i Thailand sedan hysterin började. I ett land med över 60 miljoner invånare ser jag inte det som något större orosmoment. Det dör långt fler turister varje år på grund av drunkningsolyckor, trafikolyckor och brustna hjärtan.

För att informera allmänheten om svininfluensan har Phuket plockat fram sina bästa ambassadörer för hälsa, ladyboys. Skulle jag springa på en ladyboy är nog svininfluensan det sista jag skulle oroa mig för.

Som jag nämnde tidigare är vaccinet som just nu erbjuds i Sverige helt otestat. Nu verkar det som om problemen börjar dyka upp.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

2 Kommentarer

 • Svininfluensan har man nästan glömt bort! Den är högaktuell hemma i Sverige nu,med vaccinationsprogrammet, men här på Filippinerna, där jag bor, var den på tapeten i maj månad. Nu har vi andra bekymmer i och med tyfonernas framfart.

  Ramlade in på din blogg från Ging & Malee, du har en jättetrevlig blogg! Ramlar nog in här fler gånger.

  Computer Sweden och IDG brukar jag faktiskt läsa, då maken bedriver ett IT företag med egna säkerhetsprodukter, fn. är vi based in Cebu.

  Ha det gott! Katarina

  • Hej Katarina,

   Jo, det är sammma här i Chiang Mai. Ingen bryr sig nämnvärt och ansiktsmaskerna är borta. Det var några fall i ungarnas skola, men det var begränsat och för flera månader sedan.

   Du är välkommen tillbaka, kul med andra svenskar som jobbar på ”fältet”. 🙂

Skriv en kommentar.