Blogg

Så köper du svenskt snus i Thailand

Så köper du svenskt snus i Thailand
Skrivet av Norrbaggen

Oavsett om du är utlandssvensk bosatt i Thailand eller om du är här på semester vet du säkert hur svårt det kan vara att hitta svenskt snus till vettiga priser. För att lösa problemet har jag testat flera olika internetbutiker och lokala producenter för att hitta de bästa leverantörerna.

Köper du snus på exempelvis Phuket kan du i dag få pynta upp till mellan 350-400 baht för en dosa, vilket är nästan dubbelt så mycket som det kostar i Sverige. Inte sällan är snuset även gammalt eller torrt om det inte har förvarats korrekt.

Vad gäller förvaring brukade jag frysa mitt snus och ta ut en dosa allteftersom och förvara den i kylen under varma dagar. Klimatet i Thailand gör att snuset torkar ut snabbare, så du förlänger färskheten genom att lagra det i kylen och ta en tur till köket när du är sugen på en prilla.

Du behöver dock inte frysa det om du inte planerar att lagra det flera månader. Jag brukar köpa en stock i månaden och förvarar hela rasket i kylen, det funkar bra och jag har inte märkt någon skillnad jämfört med att frysa det.

De bästa sätten att köpa snus i Thailand

Vilka är då de bästa sätten att köpa snus i Thailand? Istället för att lista alla lokala leverantörer och internetbutiker som jag testat kommer jag att rekommendera de två bästa lösningarna beroende på vad du gillar och om du är bosatt i Thailand eller är här på semester.

Är du här på semester, eller vill prova ett lokalt lite billigare alternativ, kan jag varmt rekommendera Siamsnus. Siamsnus tillverkas i Chiang Mai av en svensk som bott i Thailand under många år och som även har lång erfarenhet av snustillverkning.

Jag har alltid varit lite kritisk till snus som tillverkas i Thailand då det ofta inte har samma krydda och är så långt ifrån ”riktigt snus” att det endast kan klassas som en nödlösning. Ett exempel på detta är Vikingsnus som jag skrev om för några år sedan.

Efter det att Göran Andersson som var med och grundade Vikingsnus tragiskt gick bort för några år sedan har kvaliteten tyvärr försämrats och är inte något jag kan rekommendera längre. Dessutom är priset på tok för högt i relation till kvaliteten.

Siamsnus gav mig emellertid en positiv överraskning både vad gäller pris och kvalitet. Företaget erbjuder både lössnus och portionssnus med en rad olika smaker från Rapé, General, Ettan, Whiskey och Lakrits. Det finns till och med en variant med chili som är riktigt trevlig och ger en unik smak blandat med lite extra hetta under läppen.

Siamsnus sälsjer snus i Thailand

Siamsnus har en rad olika portionssnus att välja mellan.

Nikotinhalten ligger på mellan 12-15 milligram beroende på sort. Priset per dosa ligger på 199 baht för portionssnus och 149 baht för lössnus. Anledningen till att portionssnus är dyrare beror på den mer komplicerade tillverkningsprocessen.
En klar fördel med Siamsnus är de snabba leveranstiderna.

När jag la en beställning kom den fram redan nästa dag. Något av rekordfart för att vara Thailand. Nu är jag visserligen bosatt i Chiang Mai, precis som Siamsnus, men leverans till övriga Thailand, som exempelvis Phuket, Koh Lanta eller Bangkok, borde inte ta mer än 2-3 dagar.

Köp både portionssnus och lössnus i Thailand

Lössnuset är något billigare hos Siamsnus.

Siamsnus ger även rabatter om du köper större kvantiteter. Så äger du en restaurang eller bar som vänder sig till Svenskar kan du få riktigt bra priser och dessutom kunna erbjuda färskt snus. Fraktkostnaden inom Thailand ligger på 60 baht, men om du beställer för över 1,000 baht bjuder de på frakten.

Bästa snusbutiken i Sverige

Jag har under många år köpt mitt snus från Snusbutiken som sedermera kom att bli The Northener. Efter att ha fungerat inledningsvis har The Northener tappat rejält vad gäller både leveranser och kundsupport. Det har ibland tagit upp till 2-3 veckor att få svar på mina frågor om borttappade leveranser, så till slut lessnade jag och började leta efter alternativ.

Efter att suttit som en hök och jämfört priser och leveransvillkor fastnade jag för Buysnus.com. Efter att ha använt dem i snart ett år nu kan jag varmt rekommendera dem. Leveranserna går oftast iväg samma dag och skickas med post.

Fördelen med att det skickas med post är att det nästan aldrig fastnar i den thailändska tullen. Det har aldrig hänt mig hittills, men när jag tidigare använde DHL eller UPS fick jag nästan alltid betala en extra 1,500 baht i tull och andra avgifter.

Priserna hos Buysnus.com är dessutom riktigt bra och med frakt inräknat betalar jag mindre än vad det skulle kosta i Sverige. Har du aldrig handlat hos dem tidigare får du dessutom 10% rabatt på din första beställning om du använder den här länken.

Prisexempel

Köp General Strong White Portion i Thailand.

Min personliga favorit

Mitt favoritsnus för tillfället är General Strong White Portion. Det kostar i Sverige cirka 43 kronor, men beställer du från Thailand som ligger utanför EU kostar det endast 34 kronor per dosa, drygt 160 baht. En stock på 10 dosor är ännu billigare och kostar 291 kronor (29,10 kronor per dosa).

Frakten på detta är 64 kronor vilket gör att det totala priset landar på 355 kronor, motsvarande 1,690 baht. Jag betalar alltså endast cirka 35 kronor per dosa med frakt till Thailand inkluderat. Svårt att slå det priset.

Bonus: Så fixar du halva priset

En bonus med Buysnus.com är att de erbjuder ett så kallat affiliate-program som låter dig tjäna poäng som du kan använda för att få rabatt på dina egna beställningar. Jag har nu testat det en tid och det fungerar utmärkt. Vid min senaste beställning betalade jag endast halva priset på en stock.

Det kräver dock att du har en blogg eller en hemsida med skaplig trafik på för att det ska bli några poäng. Får du exempelvis fem av dina besökare att köpa en stock vardera får du 50 procent rabatt på din nästa beställning av en stock. Läs mer om deras affiliate-program här.

Slutsats

Både Siamsnus och Buysnus.com är två utmärkta leverantörer för att köpa snus i Thailand. Siamsnus håller riktigt hög kvalitet och är nog det bästa alternativet om du är en återförsäljare i Thailand. Du behöver exempelvis inte oroa dig för några tullavgifter. Leveranstiderna är dessutom mycket snabba så du behöver inte hålla för många snusstockar i lager.

Föredrar du någon av de andra snussorterna som finns i Sverige, och om du klarar av att vänta i en vecka på leveransen, är Buysnus.com det bästa alternativet för import. Varför inte prova båda och se vilken som passar dig bäst.

Har du förslag på andra alternativ som jag kan ha missat får du gärna tipsa om dessa i kommentarerna nedan. Till dess, snusa lugnt.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

9 Kommentarer

 • Det finns även indisk snus att köpa i Thailand. Den är lite grövre och torrare än den svenska, men å den andra sidan kostar den bara bråkdelen av vad svensk snus kostar, 10 B per påse. Den finns även som portionssnus.

 • Det är en smaksak antar jag. Jag har testat det men tycker inte att det smakar speciellt gott. Men en bra nödlösning kanske.

 • Tjena, tack för en informativ sida. Hur länge tar det för en leverans att nå Thailand? Gjorde presis min första beställning via din länk.

  • Hej. Räkna med cirka 7 dagar, oftast snabbare. Beställer jag på måndag morgon lokal tid brukar det komma på fredag. Köper du en stock brukar de dela upp det i två sändningar med 5 dosor vardera.

   • Grymt, tack för svar. Jag beställde både från siam och buysnus. Brukade snusa kaliber White i Sverige, men har beställt lite olika nu då priserna som jag fick på Kaliber i Sverige inte går att få online. Alla andra märken verkade vara billigare än i Sverige förutom just kaliber. Köper en stock för 159 kr i Sverige. Härligt att kunna få hit snus iaf, och spännande att prova siam snus. Jag går i en skola med ganska många svenskar, så vi är några stycken som är nyfikna på siam snuset. Tack ännu en gång!

    • Grejtans. Tack för ditt köp på Buysnus, beställde precis en stock General till halva priset med hjälp av de poäng jag tjänade på dig. :)

     Siamsnus rekommenderas helt klart om du behöver snabba leveranser. De har även en hel del roliga smaker.

 • Tack för en informativ sida! Åker till Bangkok via Hong Kong på nyårsafton nu 2015. Hittar jag Siamsnuset där eller måste jag beställa till hotellet där? Ska vara på resande fot i två månader. Du vet inget om Vietnam och snus?

  • Hej,

   Det bästa är nog att kontakta Siamsnus direkt och kontrollera om de har någon återförsäljare i Bangkok. I annat fall kan de säkert skicka till ditt hotell, det borde inte ta mer än 1-2 dagar att leverera det. Jag vet tyvärr inte om det finns snus i Vietnam, men det kan bli ett intressant blogginlägg framöver om snustillgänlighet i närliggande länder.

Skriv en kommentar.