Blogg

Svensk bok om Thailand

Skrivet av Norrbaggen

I förra veckan skickade min bloggkollega i Phuket, Malee, sin bok till mig. Malee som egentligen heter Britt-Marie Bergman Saengkhamchu har, likt mig, bott en herrans massa år i Phuket. Dessutom är hon gift med en av Thailands bästa trummisar.

Den kombinationen gör att hon vet vad hon pratar om när det gäller livet och kulturen här. Med anledning av mitt tidigare inlägg vill jag passa på att tipsa om hennes bok som heter Resa i Thailand.

Resa i Thailand

Jag har än så länge endast hunnit halvvägs in i boken, men jag måste säga att Malee lyckas riktigt bra med att förklara både vardagligheter och thailändsk kultur för oss svenskar. Det är också den enda bok jag känner till som är skriven av en svensk, de flesta böcker om Thailand är översatta från engelska.

Oavsett om du åker till Thailand flera gånger per år eller planerar att åka för första gången, har den här boken har något för dig. Lär dig från oss som bor här så du kan begå samma misstag som vi gjort. 🙂

Dessutom så kanske du tänder på idén att se något annat än Phuket som omväxling.  Resa i Thailand går att köpa på nätet här.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

1 Kommentar

  • Britt-Marie verkar vara en riktigt hyvens brud, så mycket lutar åt att jag inhandlar den där boken som hon har författat.

    Tack för tipset & ha dé bra,

Skriv en kommentar.