Blogg

Thailand vill införa inträdesavgift

thailand inträdesavgift
Skrivet av Norrbaggen

Att Thailand kallas för Disneyland av många besökare är ingen nyhet. Thailand saknar dock något som andra nöjesparker har, en inträdesavgift. Det vill nu landets hälsominister, Pradit Sintavanarong, ändra på.

I ett förslag till den thailändska regeringen vill han införa en inträdesavgift för alla turister till Thailand. Förslaget går ut på att de som stannar mindre än tre dagar betalar 30 baht per dag, och de som stannar mellan tre och 30 dagar betalar totalt 500 baht för sin vistelse.

Dubbel prissättning i Thailand.

Thailand har länge varit känt för sin dubbla prissättning. Turister betalar ofta dubbelt så mycket som thailändare.

Med 23 miljoner besökare per år skulle Thailand kunna tjäna upp till tio miljarder baht på de nya avgifterna, menar Pradit Sintavanarong. Pengarna skulle sedan kunna användas till sjukvård för turister, antagligen de som inte har en reseförsäkring. Upp till 300 000 baht per turist skulle enligt honom kunna allokeras för nödsituationer och inköp av mer medicinsk utrustning.

Jag vill inte vara cynisk, men att Thailand skulle satsa tio miljarder på sjukvård för turister låter långsökt när landet inte ens har en fullt fungerande fri sjukvård för sina egna medborgare. Att en del av pengarna skulle användas för ”inköp av medicinsk utrustning” öppnar så klart upp för ytterligare spekulationer.

Det konstiga med det nya förslaget är att Pradit Sintavanarong även diskuterar ett annat förslag som skulle kräva att alla ankommande turister har en reseförsäkring för att kunna komma in i landet. Har de ingen reseförsäkring ska de enligt förslaget kunna köpa en försäkring för cirka 500 baht direkt på flygplatsen.

Frågan blir då, kommer endast ett av förslagen att godkännas eller båda? Skulle båda förslagen godkännas lär det bli mycket uppköp av medicinsk utrustning, och en hel del slantar över som går direkt in i karaokekassan.

Facebook Kommentarer
Source :

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

2 Kommentarer

  • Jag har ingenting mot att betala lite pengar för njutande av livet där, men hoppas först att situationen lugnar sig, att bråttmakarna slutar bojkotta regeringen, att de lyckas inte sätta i gång en statskupp, att de som leder detta slutar under galler för att ha bojkottat en demokratiskt vald regeringen. För jag vill inte att mina pengar ska gå till kuppmakare och liknande, pengarna ska gå till en demokratisk vald regeringen, som förhoppningsviss använder dessa för att främja vård och skola främst i norra Thailand, men vad de än gör, vill jag inte ge pengarna till kuppmakare, utom till en demokratisk vald regering.

    • Jag tror tyvärr inte det spelar någon roll om styret är demokratiskt eller inte, pengar lyckas nästan alltid hamna i fel ficka i slutändan.

Skriv en kommentar.