Blogg

Thailändsk svartsjuka

Svartsjuka kvinnor i Thailand.
Skrivet av Norrbaggen

Det är ibland svårt för oss svenskar att förstå att otrohet bland thailändska män är så utbrett och accepterat i det thailändska samhället som det faktiskt är. Vi tänker ofta att om svenska män skulle springa omkring på karaokebarer med unga flickor så skulle vi få se på fan. Thailändska fruar verkar till ytan dock mer förlåtande. Låt dock inte skenet bedra.

Oavsett vad folk oftast tror så utgör prostitutionen som riktar sig mot turister endast cirka 10 procent av den totala prostitutionen i Thailand. Den inhemska prostitutionen är långt vanligare än vad som syns, tyvärr.

Det vanligaste scenariot för den inhemska prostitutionen är när en man har gift sig och skaffat en stabil inkomst för sig själv och familjen. I det thailändska samhället är det då mer eller mindre accepterat att mannen har en liten minifru som han träffar då och då och även sponsrar med lägenhet och/eller bil.

Thailändska kvinnor är inte dumma, i de flesta fall vet de om vad deras man håller på med. De väljer dock att låta saken passera för att behålla husfriden, alternativt leva i självförnekelse.

Det finns dock en situation som får även den lugnaste hemmafru att förvandlas till en Charlie Manson. Skulle mannen på något sätt göra så att hans fru tappar ansiktet inför sina vänner eller familj, ja då bör han lägga benen på ryggen omgående. Annars kan det gå så här.

För oss västerländska män så skulle resultatet snarare bli något i den här stilen, förutsatt att vi pratar om västerländska fruar.

Bil med yxor

Sprejad bil

BMW målarfärg

BMW målarfärg inuti

Lost dog

Lack bil

Billboard

Sprejad vit bil

Flygplan banderoll

Sprejad båt

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

Skriv en kommentar.