Blogg

”Tiggare är ett stort problem i Phuket”

Tiggare ett problem i Phuket och Thailand.
Skrivet av Norrbaggen
Tiggare är ett stort problem i Phuket

Bild: Sam Sherratt

PHUKET: Patongs kommun har uppmanat lokala myndigheter att åtgärda problemen med tiggare som inte är av thailändsk härkomst på Patongs gator.

Patongs biträdande borgmästare, Chairat Sukkaban, uppger till The Phuket News att många turister känner sig besvärade av utländska tiggare, något som enligt honom har blivit ett allvarligt problem.

– De flesta av dem är minderåriga och många är handikappade. De säljer blomkransar eller tigger pengar från turister i närheten av Patong, speciellt på Soi Bangla. Ingen av dem har visum eller arbetstillstånd, säger Chairat Sukkaban till The Phuket News.

Han uppger vidare att många tiggare är vuxna som bär omkring på sina barn medan andra är mycket gamla. Deras ursprungsland varierar, men han uppger att de flesta verkar komma från Kambodja eller Vietnam.

– Vi har genomfört en mängd kampanjer utomlands för att marknadsföra Phuket. Men när turisterna kommer hit ser de utländska tiggare överallt, det motsäger allting vi försöker visa upp, säger Chairat Sukkaban.

Enligt flera vittnen körs tiggarna till olika platser med bil och hämtas sedan upp när de är klara. Det har enligt Chairat Sukkaban lett till misstankar om människohandel av organiserade gäng.

Panuwat Ruamrak på immigrationsmyndigheten i Phuket håller dock inte med Chairat Sukkabans påstånde. Enligt honom har man under sina patruller inte sett några illegala invandrare som tigger i Patong.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

Skriv en kommentar.