Blogg

Vad var det jag sa

Skrivet av Norrbaggen

Jag kan inte låta bli att fortsätta mitt korståg mot vaccinationerna för svininfluensan. I dagens Aftonblaskan tar man upp fallet med en 25-årig tjej i USA som fått en permanent neurologisk sjukdom på grund av ett influensavaccin.

Det är helt vansinne att ett otestat vaccin får användas på allmänheten. Läkarna hävdar dessutom att chansen att drabbas av en allvarlig sidoeffekt är en på miljonen. Alltså nästan större chans än att dö av svininfluensan beroende på vilka siffror man använder.

Anledningen till att jag tar upp det här så ofta är att de vanligaste sökningarna hos de som landar på den här bloggen handlar just om svininfluensan i Thailand. Så ta ett gott råd och avstå från att vaccinera dig inför vintern, risken att bli allvarligt sjuk av svininfluensan i både Thailand och Sverige är försvinnande liten.

Uppdaterat! I det här fallet handlade det uppenbarligen om ett icke namngivet vaccin för vanlig infuensa, och inte det vaccin som används för svininfluensan. Det spelar inte så stor roll med tanke på att det nuvarande vaccinet mot svininfluensan inte har testats ordentligt. Hittade precis den här sajten som håller koll på utvecklingen.

Facebook Kommentarer

Om skribenten

Norrbaggen

Norrbaggen flyttade till Phuket 1995 och överlevde den stora skandinaviska invasionen. Sedan 2008 bor han i Chiang Mai i norra Thailand med fru och fyra barn.

9 Kommentarer

 • Du, artikeln handlar inte om svininfluensan! Dock så är Aftonbladet rätt duktiga på att få folk att tro just detta.

 • Jag tycker inte att det var det minsta lurigt skrivet. Solklart om man bara läser med vaket öga och öppet sinne.

  Har man bestämt sig för att vaccin är något dåligt så är det inte det minsta svårt att hitta information som verkar passa in på te teorier man har. Som med så mycket annat så handlar det om inställning. Ja och alla har så klart rätt till sin egen inställning.

  Jag säger: lita mindre (läs och var kritisk) på Aftonbladet, Expressen och diverse bloggar och läs och begrunda på www.krisinformation.se http://www.lakemedelsverket.se/ http://www.socialstyrelsen.se/Sidor/Hem.aspx

  • Nja, de skrev faktiskt influensan i bestämd form och talade om den årliga influensan. Jag vet inte hur många influensor du känner till som pågår just nu, men det är lätt att man läser det som svininfluensan när de uttrycker sig på det sättet.

   Jag har försökt att hitta information om vilken typ av influensa eller vaccin det rör sig om, men det framgår heller inte i källartikeln på Inside Edition, eller andra källor.

   Jag baserar min inställning på det antal personer som smittas eller dör av ”vanlig” influensa världen över varje år, och svininfluensan är inte ens i närheten av dessa siffror. Därför är jag kritisk till att vaccinering behövs.

 • Poliovaccinet har gett liknande i Sverige. Finns en man här i Skåne som knappt är människa sedan han fick det där vaccinet.

 • Second Opinion intervjuade en neurolog på KI angående historien med baklängeskvinnan. Hans bedömning: http://www.second-opinion.se/so/view/815

  • Jo, som han säger så kanske man inte ska göra en klinisk bedömning baserat på en Youtube-video. 😉

   Sist svininfluensan inträffade 1976 dog 500 personer av neurologiska sjukdomar vilket dokumenterat berodde på vaccinet.

   http://en.wikipedia.org/wiki/1976_swine_flu_outbreak

 • Snacka om att bli överkörd av ambulansen!

  Som konspirationshobbyist (!) tror jag inte heller att det är så smart att trycka i sig otestade läkemedel som tagits fram av vinstdrivna företag.

  • Det är alltså inte bara i Thailand man kan bli överkörd av en ambulans. 😉

   Jag skulle inte gå så långt att kalla det en konspiration, snarare sunt förnuft att man inte sprutar in saker i kroppen som inte är ordentligt testade.

   Sedan kan man i och för sig ifrågasätta varför svenska myndigheter har gjort ett undantag i det här fallet, speciellt när det inte finns några indicier på att det är någon skillnad på den här influensan jämfört med tidigare varianter.

   Nåja, vi lär väl få se hur det hela spelar ut.

Skriv en kommentar.